Behang Verwijderen

Behang verwijderen, zelf doen of laten doen? Zo eens in de zoveel jaar wordt het tijd dat de muren worden voorzien van een nieuw stukje behang. Of wordt het geen behang meer maar een mooie kleur? Hoe dan ook, het oude behang moet er eerst af. Behang verwijderen kunt u natuurlijk zelf doen maar vaak is er geen tijd, zijn er lichamelijke klachten of ontbreekt gewoon de handigheid of de zin.

Sloopbedrijf Shenhoff kan voor u alle soorten behang verwijderen, snel en goedkoop!

Verwijderen glasvezel behang, bouwbehang, papierbehang, fotobehang en alle andere soorten behang. Wij zorgen er voor dat elk stukje behang wordt verwijderd van uw muur en dat er niets blijft zitten. Ook een dubbele laag behang of behang dat gesausd is verwijderen wij van uw muur. Uw wanden en muren worden helemaal schoon en glad opgeleverd. Eventueel kunnen we ook reparaties uitvoeren zoals het dichten van gaatjes en scheurtjes.

Werkwijze behang verwijderen

Hoe we het behang gaan verwijderen is een beetje afhankelijk van de behangsoort. Of het behang eenvoudig of moeilijk te verwijderen is hangt af van de gebruikte lijmsoort, de hoeveelheid behangerslijm en het soort behang. De makkelijkste manier om behang te verwijderen is losweken door middel van water of stoom. Wanneer de lijm nat wordt kan het behang makkelijk verwijderd worden. Soms lukt het ook gewoon met een emmertje water, afweekmiddel, spons en een plamuurmes. Maar over het algemeen zit het behang best goed vast en zullen we de behangafstomers moeten gebruiken.

Sommige behangsoorten hebben eerst een voorbehandeling nodig. Vinylbehang bijvoorbeeld heeft een gesloten structuur waardoor het water niet doordringt. Door gebruik te maken van een prikroller die gaatjes in het behang prikt kan de lijm toch bevochtigd worden. Glasvezelbehang verwijderen kan soms ook een lastige klus zijn. Glasvezel behang wordt namelijk op de muur geplakt met een hoogwaardige lijm en is één van de sterkste behangsoorten dat verkrijgbaar is.

Behang afstomen

Het behang, ongeachte welke soort, verwijderen wij met onze behangafstomers. Dit zijn kleine draagbare stoommachines die gevuld worden met water. In dit water gooien we indien noodzakelijk ook nog even een sterk afweekmiddel waardoor het behang nog sneller los laat. De behangstomers worden zoals gezegd gevuld met water waarna de stekker in het stopcontact kan om het water op te laten warmen. Het behang verwijderen kan beginnen!

Wanneer het water goed warm is begint het te stomen. Dit stoom gaat door een dunne slang, die overigens best heet kan worden, naar de plaat. Deze metalen plaat met daaraan een plastic handvat houden we tegen het behang waardoor het nat wordt en door de warmte de lijm los laat. Daarnaast gebruiken we in onze andere hand een plamuurmes om de los geweekte stukken behang van de muur te halen.

Behang soorten

Sloopbedrijf Shenhoff kan alle soorten behang verwijderen voor u. Ook een dubbele laag behang is geen probleem en ook wanneer het behang geschilderd of gesausd is kunnen we dit gewoon voor u verwijderen. Hieronder een overzicht met de behang soorten die wij regelmatig verwijderen:

  • acrylbehang
  • bouwbehang
  • fotobehang
  • glasvezelbehang
  • rauhfaser behang
  • schuimbehang
  • textielbehang
  • vinylbehang
  • vliesbehang
  • en alle andere soorten behang

Opruimen en schoonmaak

Nadat we het behang allemaal hebben verwijderd ruimen we natuurlijk ook alles netjes voor u op. Wanneer de woning nog bewoond is hebben we de vloer afgedekt met folie zodat het behang niet op het laminaat, vinyl of andere vloer blijft plakken. Dit folie kunnen we bij elkaar pakken en in een vuilniszak stoppen. Hierna gaan we nog even goed controleren of de muren echt helemaal kaal zijn en of we geen stukje zijn vergeten. Is alles in orde, dan nemen we de rommel mee naar onze bus en zullen we dit ook even voor u wegbrengen naar een afvalverwerker.

Glasvezelbehang verwijderen

Glasvezel behang verwijderen is een zeer lastige klus. Dit komt omdat glasvezelbehang van een zeer sterke kwaliteit is en bij het er op plakken van dit behang wordt altijd een hoogwaardige lijm gebruikt. Wanneer u glasvezelbehang verwijderd zult u zien dat er duizenden kleine glasvezeltjes aan de muur blijven zitten. Die glasvezels hebben zich zo vast gehecht dat het verwijderen er van enige moeite gaat kosten. Wanneer het glasvezelbehang geverfd of gesausd is wordt het nog lastiger.

Sloopbedrijf Shenhoff kan in ieder geval alle soorten behang voor u verwijderen, ook glasvezel behang!

Wat kost behang laten verwijderen?

Wat de kosten zijn om bij u het behang te verwijderen kunnen we hier natuurlijk niet meteen vertellen. Dit is onder andere afhankelijk van het aantal vierkante meters behang, aantal lagen, wel of niet gesausd, etc.  

Prijs behang verwijderen opvragen

Om de exacte prijs te weten voor het verwijderen van uw behang kunt u het beste even een offerte aanvragen. Op het formulier kunt u dan aangeven om hoeveel vierkante meter het gaat en of het aantal kamers als u de vierkante meters niet weet. Ook hoeveel lagen behang en of het behang geschilderd is kunt u dan kenbaar maken. Zodra wij uw aanvraag binnen krijgen zal deze meteen dezelfde dag nog worden behandeld. U ontvangt dan ook meteen dezelfde dag nog een prijs voor het behang verwijderen in uw woonkamer, gang, hal, slaapkamers of andere ruimtes.

Ga naar het offerte formulier en vraag de prijs op voor het behang verwijderen in uw woning, kantoor, winkel, bedrijfspand of ergens anders.

Behang Verwijderen in Regio’s :

Amsterdam, Amersfoort, Den Haag, Arnhem, Breda, Den Bosch, Haarlem, Utrecht, Almelo, Nijmegen, Eindhoven, Leiden, Maastricht, Rotterdam, Wageningen, Dordrecht, Vlaardingen, Schiedam, Helmond, Roermond, Oss, Apeldoorn, Culemborg, Veenendaal, Ede, Loosdrecht, Tilburg, Amstelveen, Roosendaal, Gouda, Spijkenisse, Tiel, Ridderkerk, Weert, Sittard, Berghem, Best, Raamsdonksveer, Raamsdonk, Made, Geertruidenberg, Goirle, Vught, Uden